VIRUSINFO 2020

Vi vill göra er uppmärksamma på att rekommendationerna för minskad smittspridning fortfarande råder. Vi har noterat att avstånden på ca 2 meter mellan sällskap inte följs till fullo av vissa individer och sällskap när man står i kö. Vi har redan gjort åtgärder för att minska trängsel, men vi ser att många trots det inte kan hålla avstånd. Vi har många som besöker oss på helgerna och vi ber er nu därför att vara extra noggranna med detta, så att vi kan fortsätta att ha öppet säsongen ut. Om inte ovanstående rekommendationer följs så kommer vi vara tvungna att säga ifrån till de sällskap eller individer som inte följer dessa i vårt café. Vi vill kunna fortsätta att ge er bästa service och fortsätta att vara friska. Hjälp oss att fortsätta hålla kurvan låg. Vi vill gärna platta ut gästkurvan hos oss också så att inte alla kommer samtidigt, störst trängsel är klockan 12 och klockan 15, så kom gärna på andra tider så att vi kan sprida ut oss lite under dagen.

Välkomna med sunt förnuft, tålamod och ett leende på läpparna!

(Uppdaterat 2020-07-28)

På grund av viruset Covid-19 framfart så är framtiden oviss och vi vet inte hur det ser ut om en vecka eller om en månad. Vi hoppas att du som gäst hittar tillbaka till oss i år igen! Förra året var det många som hittade upp till oss på Hökensås, trots att en del irrade runt i skogarna. Vi har fått uppleva att många människor söker sig till lugnet på landet och vill ha en plats där man kan få känna sig hemma, och det hoppas vi att ni har känt när ni har varit hos oss!

"Vi tror att 2020 kommer bli ett speciellt år", skrev vi i början av året, och nu förstår vi att det blir det. Innan det kommer sol så kommer det regn. Så nu när vi är inne i "regnperioden", så vill vi planera för solperioden. Planerna kommer att fortsätta som vanligt i tro att det kommer bli en fantastisk sommar, med fantastiska möten, med fantastiska människor! För att du ska känna dig trygg vill vi berätta hur vi tänker inför en oviss vår och sommar.

Hälsotänk

Vi tvättar och spritar händer och ytor hela tiden och är väldigt noga med hygienen, som vi alltid brukar, så att du ska kunna njuta av vårt utbud till fullo och känna dig säker. Om våra medarbetare är sjuka så får de inte arbeta på kaféet med hänsyn till smittspridning. När du kommer till oss uppmanar vi dig bestämt att vara symptomfri (ingen feber, snuva eller hosta), för att vi bryr oss om andra. Vi förväntar oss att du även hjälper till att skydda oss som jobbar här, genom att stanna hemma om du inte mår bra eller har symptom. Har du gjort en gruppbokning/bordsbeställning kan detta komma att avbokas eller skjutas fram om omständigheterna kräver det. 

Vi planerar för att ha caféet öppet till och med början av september men med lite förändringar. Enligt §4 i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och råd så "får det inte förekomma trängsel eller långa köer i verksamhetens lokaler" och "man får endast äta och dricka sittandes vid ett bord eller ta med maten för avhämtning", så vi tänker uppmana till social distansiering för att förhindra smittspridning. (Tänk på att det kan ta lite längre tid att bli serverad.) Borden är placerade på det avstånd som den nya lagen (gällande fr.o.m. 4 juli) uppmanar till att ha, d.v.s. 1 meter mellan varje sällskap och det finns handsprit vid kassan. Vi erbjuder även fika och kaffe för avhämtning ifall det känns tryggare. Vi erbjuder ingen hemkörning av varor vid denna tidpunkt.

Eventstänk

Eftersom regeln just nu är att vi inte får anordna events där deltagare är fler än 50 personer, så har vi valt att inte annonsera redan planerade events i förväg tills vi vet att det går att genomföra. Detta betyder att eventuella events kan komma att annonseras tätt inpå planerat datum. Håll utkik på sociala media för att vara uppdaterad.

Betalningstänk

Vi undviker helst kontanter för att minska smittspridningen. Vi tar både Swish och kort samt mobilbetalning. Vi kör inte ut, men köp gärna med dig hem.


Håll dig uppdaterad, det kommer nya direktiv hela tiden och ändringar kan ske fort. Följ oss på sociala media eller ring oss för att vara säker på hur det ser ut.

"Vi tror att 2020 kommer att bli ett speciellt år"

Familjen Bobbert